Appel-olijfolie Taart met Ahornglazuur

32,50

Heerlijk smeuïge appel-olijfolie taart met ahornglazuur. Uit de taart haal je ten minste 10 stukken.

Let op, dit product is alleen voor afhaal te bestellen en minimaal 1 dag van te voren.

Categorie:

Beschrijving

‘Huh, olijfolie?’, we horen het je denken. Maar niet zonder reden! In de Appel-olijfolie taart wordt in plaats van boter olijfolie gebruikt en dit maakt de taart super smeuïg! De combinatie met de stukjes appels en ahornglazuur maken dit feestje in de mond helemaal compleet!

De Appel-olijfolie taart bevat de volgende allergenen:

 

 

 

 

In de productieruimte van Cake Daddy (het zusje van restaurant M’EAT) wordt gewerkt met de volgende allergenen: ei, melk (lactose), glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, spelt), noten (amandel, cashewnoot, hazelnoot, walnoot, pecannoot) soja, lupine, sesamzaad en sulfiet. De aanwezigheid van de betreffende allergenen in de producten is hierdoor niet uit te sluiten. Iemand die een allergeenvrij dieet heeft kan de producten van Cake Daddy niet consumeren.

Ingrediënten Appel-olijfolie taart

Deeg en vulling 

100 gram sultanarozijnen
275 ml water
350 gram bloem
½ theel. gemalen kaneel
1½ theel. zuiveringszout
1½ theel. bakpoeder
½ theel. zout
3 grote bramley-appels (800g)
200 gram fijne kristalsuiker
150 ml extra vergine olijfolie
2 grote eieren, losgeklopt, plus 2 extra eiwitten
Het merg uit ½ vanillestokje
Fijne rasp van 1 citroen (1 theel.)

Ahornglazuur

100 gram boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
100 gram lichtbruine basterdsuiker
85 ml ahornsiroop
220 gram verse roomkaas